Tip 3: Een bloeiende toekomst

Elke bloem maakt deel uit van het kleurrijke geheel.

Jouw bloemen zijn tot bloei gekomen, een prachtig gezicht. De één nog mooier dan de ander. Maar hoe zorg je ervoor dat je nog lang van deze verscheidenheid kunt genieten? Duurzaam investeren in de zorg voor jouw tuin betekent de zekerheid van een bloeiende toekomst!

  • De meeste bloemen komen niet elk jaar terug. Daarom zal je deze weer opnieuw moeten zaaien en ze met dezelfde zorg en aandacht moeten verzorgen. Alleen dan blijft jouw tuin ook de komende jaren in bloei staan.
  • Maak compost van je eigen GFT-afval. Zodat je altijd een organische basis hebt waarmee je de tuingrond vruchtbaar houdt en jouw zaden zich optimaal op kunnen ontwikkelen.
  • Creëer een diervriendelijke tuin waar dieren op af komen die schadelijke insecten eten. Een goede voedingsbodem en een insectenhotel (voor nuttige insecten als lieveheersbeestjes en vlinders) zijn makkelijk te gebruiken.

Zoals het Liliane Fonds kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden helpt groeien en bloeien, helpen we jou met het groeien en bloeien van je prachtige bloemen.

Elke dag een stap vooruit

Sempeta uit Kenia heeft broze botten. Door een val of botsing kan hij snel een botbreuk oplopen. Zijn benen zijn bovendien vergroeid, zodat hij krukken nodig heeft om te kunnen lopen. Toen Sempeta tien was, overleed zijn vader en sindsdien heeft het gezin nauwelijks inkomsten.

Met de steun van het Liliane Fonds ontvangt Sempeta de zorg die hij nodig heeft en kan hij naar school. Maar goed ook, want Sempeta heeft grootse ambities. Later wil hij chirurg worden om andere kinderen met een handicap te helpen en te inspireren.

Een eerlijke kans op een beter leven

Acht van de tien kinderen met een beperking wonen in de armste delen van de wereld. Ze worden vaak niet als volwaardig gezien en hebben te maken met vooroordelen en uitsluiting. Hierdoor is het voor hen moeilijk om zich te ontwikkelen, onderwijs te volgen en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Hun grootste beperking is het gebrek aan een eerlijke kans.

Het Liliane Fonds zet in op een structurele ondersteuning van deze kinderen. Samen met lokale partnerorganisaties maken we hun leef-, speel- en leerwereld toegankelijker en dragen we bij aan een inclusieve samenleving. Zodat ze elke dag weer een stap vooruit gaan. Op weg naar een bloeiende toekomst!

Ontdek hoe jij kinderen zoals Sempeta kunt helpen.