3 wereldse recepten voor jou en je (klein) kinderen

Wil je jouw (klein) kinderen laten kennismaken met de diverse smaken van de wereld? Vul het formulier in en ontvang elke week 1 recept van een simpel gerecht uit de landen waar het Liliane Fonds actief is.

Ontdek samen met jouw (klein)kind nieuwe en gezonde smaken!

  • Vind je het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen?
  • Wil je meer gevarieerd eten voor je (klein)kind maken?
  • Ben je benieuwd naar gezonde recepten uit andere landen?

Speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar hebben we aantal wereldse gerechten samengesteld die voedzaam, gezond én smaakvol zijn. Een leerzame en vooral leuke manier om jouw kinderen kennis te laten maken met de verschillende smaken van de wereld!

Recepten van Liliane Fonds?

Onze lokale partners hebben de lekkerste kinderrecepten voor je geselecteerd. Waaronder een smakelijke groenterijst met zwarte bonen en tomatensalsa uit Guatemala. Deze voedzame recepten komen uit 3 verschillende werelddelen. Uit de landen waar Liliane Fonds actief is. De recepten zijn afgestemd op de leeftijd van jouw (klein) kinderen. Zoals onze lokale medewerkers hun recepten afstemmen op wat elk uniek kind met een handicap nodig heeft. En dat is van levensbelang!

De eerste 1.000 dagen

Gezonde voeding is essentieel voor de ontwikkeling van baby’s en jonge kinderen. De juiste voedingsstoffen in hun eerste 1.000 dagen vergroten de kans op een gezond leven aanzienlijk. Voor kinderen met een handicap is gezonde voeding letterlijk van levensbelang, helemaal in arme landen waar het Liliane Fonds actief is. Hen ondersteunen met gezonde voeding:

  • voorkomt ondervoeding wanneer ze zelf niet goed kunnen eten. 
  • voorkomt een achterstand in hun ontwikkeling.
  • is cruciaal in landen waar hulp vanuit de gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is.

Het Liliane Fonds helpt

Het Liliane Fonds zet in op het vroegtijdig herkennen van een handicap bij baby’s en kinderen in ontwikkelingslanden. In nauwe samenwerking met lokale partnerorganisaties geven we deze kinderen de zorg die ze nodig hebben. En hoe eerder we een kind in beeld krijgen, hoe beter we de voeding kunnen afstemmen op hun behoefte. Daarmee bespoedigen we de verdere behandeling en stimuleren we hun ontwikkeling doordat ze voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen.