Tikkie voor Juan

Juan is geboren met een gespleten gehemelte, lip en kaak. Zonder speciale hulpmiddelen raakt hij ondervoedt. Het Liliane Fonds helpt kinderen zoals Juan. Doe je mee? Voor €6,- geef je een kind zoals Juan een speciale beker of fles om te drinken.

"*" geeft vereiste velden aan

Waar wil je graag een Tikkie voor geven?*
Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je kiest zelf het bedrag dat jij eenmalig wilt doneren.

Liliane fonds helpt kinderen zoals Juan

Juan is geboren met schisis, een gespleten gehemelte, lip en kaak. Veel kinderen met deze aandoening kunnen niet of nauwelijks gevoed worden met reguliere borst- of flesvoeding. Daarom is vroegtijdig ingrijpen van levensbelang, om ervoor te zorgen dat deze kinderen niet ondervoed raken en verdere gezondheidsschade oplopen of zelfs komen te overlijden. Onze partnerorganisatie in Guatemala is gespecialiseerd in het opereren van kinderen met schisis en adviseert daarbij over voeding, bijvoorbeeld met hulp van een speciaal ontwikkelde drinkfles.

Voor €6,- geef je een kind zoals Juan een speciale beker of fles om te drinken.

Juan Guatemala

Met Juan gaat het beter!

Precies een jaar nadat het Liliane Fonds hem ontmoette, is Juan met succes geopereerd. Een spannende operatie. Sindsdien sterkt hij elke dag aan. Tot blijdschap van zijn moeder Maria. Zij ziet hoe haar zoon nu veel gemakkelijker eet en drinkt. Heel anders dan een jaar geleden, toen Juan ondervoed was en Maria zich grote zorgen maakte over haar ‘Juanito’.

Het verhaal van Juan onderstreept het belang van goede, gezonde voeding bij een handicap.

Het Liliane Fonds helpt

Het Liliane Fonds zet in op het vroegtijdig herkennen van een handicap bij baby’s en kinderen in ontwikkelingslanden. In nauwe samenwerking met lokale partnerorganisaties geven we deze kinderen de zorg die ze nodig hebben. En hoe eerder we een kind in beeld krijgen, hoe beter we de voeding kunnen afstemmen op hun behoefte. Daarmee bespoedigen we de verdere behandeling en stimuleren we hun ontwikkeling doordat ze voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen.